Стиже и у БиХ: Погледајте кретање олује која је захватила Хрватску :: Semberija INFO ::

 

Стиже и у БиХ: Погледајте кретање олује која је захватила Хрватску



Дијелове Хрватске већ је погодило невријеме, а за већину нама сусједних држава на снази је жути метеоаларм.

Хрватски медији пишу да Загреб парају муње и да пада киша и дува јак вјетар, у Истри је јака грмљавина, док се у Ријеци велике количине воде сливају низ улице.

Тамо има пријава грађана и о палим стаблима.

Хрватски Државни хидрометеоролошки завод објавио је мапу невремена које је већ захватило подручје Хрватске и креће се ка Србији.

Како се невријеме креће из минута у минут можете пратити на линку ОВДЈЕ.

Како истиче метеоролог Ђорђе Ђурић, невријеме је захватило и Словенију, сада улази и у Босну и Херцеговину и Мађарску и креће се ка Србији, преноси АТВ.

Он додаје да се прогнозирају падавине, локално може доћи и до појаве града, али није у питању ништа алармантно.

Наранџасто упозорење на јаке пљускове праћене грмљавином и јаким ударима вјетра издато је за данас за шире подручје Босне и Херцеговине.

"Невријеме ће се током дана постепено помијерати са запада преко сјеверних и централних подручја према истоку", саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Уз јачи пљусак може пасти 15 до 30 литара кише по метру квадратном, а очекују се удари вјетра од 50 до 70 километара на сат.

Становништву се савјетује да заштити себе и своју имовину због могућег плављења и крхотина које носи вјетар, те указује на могуће поремећаје у снабдијевању струјом и водом.


Глас Српске