Русија ће затражити од Унеска да осуди убиство руског репортера :: Semberija INFO ::

 

Русија ће затражити од Унеска да осуди убиство руског репортера


Фото - РТРС
Стална мисија Русије при Унеску затражиће од руководства секретаријата организације да осуди убиство репортера агенције РИА Новости Ростислава Журављова, изјавио је за Спутњик стални представник Русије у Унеску Ринат Аљутдинов.

- Такође ћемо скренути пажњу земаља чланица на овај нови гнусни злочин кијевског режима - рекао је он.

Међутим, додао је, организација још није изразила свој став по питању убиства других руских новинара.

- Нажалост, видимо двоструке стандарде у раду секретаријата Унеска, конкретно, нема реакције на убиство Дарје Дугине и Владлена Татарског. Скренули смо пажњу на те терористичке нападе, говорили смо о томе у свим могућим институцијама Унеска, слали писмо генералном директору, али није било реакције - рекао је Аљутдинов.

Како је истакао, на убиство руских новинара не реагују ни западне земље, док Кијеву испоручују оружје од кога гину репортери.

- Дакле, када Запад говори о бризи за безбједност новинара – то је чисто лицемјерје. У суштини, то је саучесништво и спонзорисање терористичких акција Кијева - закључио је он.

Дописник РИА Новости Ростислав Журављов, који је извјештавао из зоне специјалне војне операције, погинуо је од посљедица тешког рањавања.

Према подацима Министарства одбране Русије, Журављов је умро током евакуације од рана задобијених усљед експлозије касетне муниције коју су испалиле украјинске снаге.

У нападу је рањено још неколико руских новинара.


Спутњик / РТРС