Забрана дељења Нетфлиx налога стигла у Србију: Шта треба да знате :: Semberija INFO ::

 

Забрана дељења Нетфлиx налога стигла у Србију: Шта треба да знате


Након тестирања забрање дељења лозинки, нова правила компаније Нетфлиx су стигла и у Србију.
Дошао је дан којег смо се сви прибојавали - Нетфиx је увео забрану дељења лозинки и у Србији! Након успешног експеримента који је спроведен у Латинској Америци, а затим и у земљама као што су САД, Канада, Шпанија и Португалија, забрана је сада уведена на глобалном нивоу.
 
За кориснике у Србији ово значи да се морају придржавати истих правила као и раније погођене земље. Прецизније , они који користе туђ налог ће то моћи да раде искључиво под истим кровом као власник/ца налога, а уколико желе да истовремено гледају своју омиљену серију или неки од филмова у понуди, домаћинство мора бити претплаћено на одговарајући план.
 
На располагању су Басиц, Стандард и Премиум планови, који коштају 4,99, 7,99 и 9,99 евра месечно, а испод можете прочитати шта сваки од њих нуди:
 
Басиц
Неограничено гледање филмова и серија и играње мобилних игара без реклама
Гледање на ЈЕДНОМ подржаном уређају истовремено
ХД резолуција
Преузимање садржаја на ЈЕДНОМ подржаном уређају истовремено

Стандард
Неограничено гледање филмова и серија и играње мобилних игара без реклама
Гледање на ДВА подржана уређаја истовремено
Фулл ХД резолуција
Преузимање садржаја на ДВА подржана уређаја истовремено

Премиум
Неограничено гледање филмова и серија и играње мобилних игара без реклама
Гледање на ЧЕТИРИ подржана уређаја истовремено
Ултра ХД резолуција
Преузимање садржаја на ШЕСТ подржаних уређаја истовремено
Нетфлиx спатиал аудио

Нетфлиx користи неколико метода како би анализирао локацију корисника и применио нова правила коришћења. Ово укључује праћење ИП адресе, идентификационих бројева уређаја, Wи-Фи мрежа, као и праћење активности налога. Идентификовањем примарне локације повезане са сваким налогом, Нетфлиx ограничава своје претплатнике на исту. Овом локацијом се сматра место одакле корисници приступају Нетфлиx-у, а обично је повезано са кућном Wи-Фи мрежом и уређајима повезаним на њу.
 
Већ смо добили пријаве домаћих корисника да Нетфлиx од њих сада захтева да потврде своје домаћинство, а кроз исти процес смо морали да прођемо и ми, што можете видети у галерији испод.
Нетфлиx је у одређеним државама омогућио "Еxтра мембер" функцију којом власник/ца налога може за одређену месечну накнаду додати члана који није у домаћинству, али одлука компаније је да та функција неће бити доступна у Србији због снижених цена.
 
"На овим тржиштима (међу којима је и Србија) не нудимо 'Еxтра мембер' опцију с обзиром да смо недавно снизили цене, а пенетрација је још увек релативно ниска на некима од њих. Домаћинства која позајмљују Нетфлиx ће моћи да пребаце своје постојеће профиле на нове и постојеће налога", написала је компанија у писму акционарима.