Млади Мајевице заједно за боље друштво :: Semberija INFO ::

 

Млади Мајевице заједно за боље друштво



Удружење "Колона ББ" из Угљевика, у оквиру пројекта "Млади могу боље", умрежава омладинске организације из Лопара, Теочака, Челића и Сапне кроз обуку младих активиста и активисткиња из ових општина и организацију омладинског фестивала на Мајевици, као и имплементацију више индивидуалних и заједничких акција у заједницама. 



Овај пројекат окупља омладинска удружења „Колона ББ“ из Угљевика, „Корак“ из Сапне, Вијеће младих Опћине Теочак, Удружење младих "Ребуфф" Челић, “Мајевички акцијаши” и неформалну групу "Школски новинари" из Лопара. 

Циљ пројекта "Млади могу боље" је оснаживање младих лидера из Угљевика, Лопара, Теочака, Челића и Сапне, како би постали активни и одговорни чланови својих заједница. 

Обука коју ће млади лидери проћи пружит ће им алате и вјештине потребне за вођење позитивних промјена у својим локалним заједницама. 



Кроз серију радионица, тренинга и менторства, млади ће научити како планирати, организирати и имплементирати пројекте, како комуницирати са широм јавношћу и како мобилизирати друге младе људе да се укључе у активности које доприносе напретку заједнице. 

Поред обуке младих лидера, пројекат "Млади могу боље" укључује и имплементацију индивидуалних и заједничких акција у свакој од заједница, као што су организација еколошких акција, подршка маргинализираним групама, промоција културе и традиције, као и друге активности које доприносе побољшању квалитета живота грађана. 

У оквиру пројекта бит ће организиран и Омладински фестивал на Мајевици који ће окупити младе из свих пет заједница, пружајући им прилику да се повежу, дијеле идеје и искуства те изразе своју креативност кроз умјетност, музику, спорт и друге активности. 



Овај фестивал ће додатно ојачати везе између младих и промовисати међусобно повјерење и разумијевање. 

На овај начин желимо пружити прилику младим лидерима да се ангажују у позитивним промјенама у својим локалним заједницама и створе бољу будућност за све грађане. 

Наше активности подржане су кроз пројекат „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“ који финансира Служба за инструменте вањске политике (#ФПИ) Европске уније у оквиру Инструмента за сусједство, развој и међународну сарадњу (#НДИЦИ), а заједно проводе ЕУ БиХ, УН БиХ, ОСЦЕ и Вијеће Европе.


За Семберија инфо - Младен Василић