У Србији евакуисано 15 људи због невремена - без струје дијелови Војводине и Београда :: Semberija INFO ::

 

У Србији евакуисано 15 људи због невремена - без струје дијелови Војводине и Београда


Невреме праћено снажним вјетром, јаком кишом и грмљавином погодило је Србију. Припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су 15 особа. Дијелови Војводине и Београда су без електричне енергије, а олуја је направила штету у више мјеста. Ааеродром "Никола Тесла" је након привременог затварања поново отворен. Проблема има и у жељезничком саобраћају.

Сремска Митровица: Олуја однијела сплав и марину са чамцима на Сави

Снажна, разорна олуја која је трајала око пола сата захватила је вечерас Сремску Митровицу. Јак ветар чупао је дрвеће и рушио кровове.

Невријеме је дошло из правца Хрватске и преместило се ка Београду.  Штета је велика, а дјеловале су и противградне станице.

Према незваничним информацијама, снажна олуја однијела је један сплав на којем се налази угоститељски објекат.
 
Према ријечима очевидаца, сплав, као и чамце из марине, када су се откачиле сајле, однела је вода ка терентном мосту.

На лицу мјеста на води су спасиоци и припадници снага безбједности.

Дрво пало на дјевојчицу у Новом Саду, ветар оборио мушкарца са скутера

Усљед невремена дрво је пало на дванаестогодишњу дјевојчицу у улици Каће Дејановић у Новом Саду.

Девојчица је збринута на лицу мјеста и након збрињавања довезена на одељење дјечије хирургије у Дечијој болници. У свјесном и стабилном је стању, потврдио је за РТС др Зоран Круљ, портпарол новосадске Хитне помоћи.

Поред тога, у Булевару Европе вјетар је оборио са скутера 74-годишњег мушкарца.

Вучић: Посљедице невремена ћемо ријешити, само да нема жртава

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се по повратку у Београд бавити последицама невремена које је захватило Србију и изразио наду да нема жртава.

Без струје дијелови Крагујевца, апел грађанима да остану у својим домовима

Невреме је погодило и Крагујевац. Дошло је до прекида у снабдијевању електричном енергијом у насељу Петровац, Страгари, Грошница, Драгобраћа.

Има и палог дрвећа, потврдио је за РТС начелник Управе за ванредне ситуације Зоран Кочовић.

Велики број интервенција је у току, а сви припадници Сектора за ванредне ситуације, ватрогасци спасиоци и представници јавних комуналних служби су на терену.

Стање је под контролом, каже Кочовић и апелује на грађане да остану у својим домовима.

Уколико им је потребна помоћ, могу да се обрате Управи за ванредне ситуације и ватрогасцима спасиоцима на телефон 034-193 или 034-1985 и 034-505-800.

Ватрогасци спасили 15 особа

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије из олујног невремена које је погодило у вечерњим часовима Србију спасили су 15 особа.

Десторо људи, међу којима је било петоро дјеце, ватрогасци су спасили из шуме у Беочину у насељу Дунав, а једна жена је спасена у Бегечу из аутомобила.

Из чамца на који је пало дрво на Рибарском острву у Новом Саду ватрогасци су спасили човека, док су крагујевачки ватрогасци-спасиоци спасили три особе.

(Агенције)