Дачић: Нису стигли докази из Америке за тврдње о Вулину :: Semberija INFO ::

 

Дачић: Нису стигли докази из Америке за тврдње о Вулину


Фото - Танјуг / АП

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да из Америке нису стигли докази за њихове тврдње против шефа Безбједносно-информативне агенције Србије Александра Вулина и да их и не очекује, јер овдје није ријеч о утврђивању доказа, него о политички мотивисаним санкцијама.

"И ја сам некада био на листи америчких санкција, као и предсједник Србије Александар Вучић, у вријеме Слободана Милошевића - оне су политичке и сада против Вулина", рекао је Дачић.

Он је истакао да ове листе служе да се остварују одређени политички интереси и циљеви.

"Када је ријеч о Вулину, у питању су његови ставови према Русији. Да смо увели санкције Русији ових санкција не би било ни према Вулину ни према било коме", рекао је Дачић за "Политику".

Он је навео да ће Србија да тражи објашњење од САД јер ово није приватна ствар, него одлука уперена против високог државног функционера.

Говорећи о односима са Сједињеним Државама, Дачић је рекао да Србија и Америка одлично сарађују у борби против организованог криминала и да због тога чуди да амерички органи доносе одлуке о санкцијама против високог функционера Србије, уз сумњу на наводни организовани криминал.

"Овдје жели да се направи нека вјештачка равнотежа између нас и Приштине јер послије оштрих одлука Запада и Америке против власти у Приштини било је само питање дана када ће да стигне нека одлука против Београда", истакао је Дачић.

Говорећи о Косову и Метохији, он је рекао да Србија није добила никакве доказе за тврдње британског посланика Алише Кернс да је Српска православна црква учествовала у шверцу оружја на Косово и Метохију и додао да их неће ни добити.


Независне новине