Вучић о организацији „Експо 2027”: Очекивао сам да ћемо бити други, сада верујем да ћемо бити најбољи домаћини :: Semberija INFO ::

 

Вучић о организацији „Експо 2027”: Очекивао сам да ћемо бити други, сада верујем да ћемо бити најбољи домаћини


Фото - Танјуг
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да није очекивао да ће Србија бити изабрана за домаћина реномиране међународне изложбе „Експо 2027”, али да верује да ће бити најбољи домаћин великог глобалног догађаја.

„Био сам изненађен јер сам, да будем искрен, очекивао да будемо на другом месту. Ово је била велика победа и велика радост. Надам се и верујем да ћемо успети да будемо најбољи могући домаћини и да оставимо утисак на цео свет. Изградњом објеката, организацијом и гостопримством”, рекао је Вучић у интервјуу за „Павловић тудеј”.

На организацији Међународне изложбе „Експо 2027” Србији је честитао амерички државни секретар Ентони Блинкен, а председник Вучић изразио је уверење да ће у наредне четири године земља бити изграђена и унапређена у складу са демократским принципима, поштујући права свих мањина у земљи.

„Верујем да ћемо успети да изградимо и унапредимо нашу земљу у наредне четири године, тек толико да будемо поносни на своја достигнућа у разним областима пред целим светом”, поручио је председник Србије.

Међународна специјализована изложба „Експо 2027” са темом „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све” биће организована у Београду од 15. маја до 15. августа 2027. године.

Вучић је такође навео да би му била велика част када би поново угостио у Србији америчког председника Џозефа Бајдена.

„Угостио сам председника Бајдена 2016. док сам био премијер и оставио је веома добар утисак на мене. Реч је о изузетно добро припремљеној личности. Не верујем да ћу поново имати ту прилику, али била би ми велика част и волео бих да га угостим у Београду и Србији”, навео је Вучић.

Говорећи о будућности српско-америчких односа, Вучић је истакао улогу српских исељеника у јачању веза између две земље, преноси Танјуг.

Он је оценио да је глобализација временске и просторне разлике учинила безначајним и истакао значај ових веза са дијаспором.

„Глобализација је процес који апсолутно доминира. Стога су ове везе са дијаспором данас, чак и ако држава ништа не уради, много јаче, много важније и много значајније него што су икада биле”, рекао је он.

Вучић је истакао да је захвалан сваком грађанину Србије који је и амерички држављанин или држављанин САД српског порекла, који воли Србију.

„Данас свака позитивна реч носи велики значај, закључио је Вучић.


ПОЛИТИКА