Муче вас уједи комараца? Рјешење сигурно већ имате у кухињи :: Semberija INFO ::

 

Муче вас уједи комараца? Рјешење сигурно већ имате у кухињи


Не постоји ништа тако излуђујуће као свраб након убода комарца. Међутим, постоји јефитно рјешење које сигурно имате у својој кухињи.

Иако сте одлучили да не додирујете избочине које вам прекривају руке и ноге, осјетићете лагано шкакљање које ће у једном моменту прерасти у тако интензиван свраб да га је немогуће занемарити. Ако сте потрошили већ довољно новца на масти и креме за које се чини да не дјелују, немојте више очајавати. Постоји јефтин састојак за који здравствени стручњаци кажу да може смирити ваш свраб, а вјероватно га већ имате у кухињи.

Према Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), све што вам треба је мало соде бикарбоне и воде. Једноставно помијешајте супену кашику праха с довољно воде да добијете пасту и нанесите је на упаљено мјесто за тренутно ублажавање свраба.Требали бисте причекати 10 минута прије него што га исперете.

Међутим, прије него што почнете с наношењем пасте, ЦДЦ препоручује да прво учините неколико ствари. Прво морате опрати подручје сапуном и водом. Затим ставите лед на угризену кожу на 10 минута како бисте смањили отицање или свраб. Након тога нанесите смјесу од соде бикарбоне.


Глас Српске