НИКОМЕ НЕ БИХ ПОЖЕЛИО ТАКАВ СТРАХ ВИШКОВИЋ ОТКРИВА КАКО СЕ ОСЈЕЋАО У АВИОНУ КОЈИМ СУ ЛЕТЈЕЛИ ПОЗДЕРАЦ И ИЗЕТБЕГОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

НИКОМЕ НЕ БИХ ПОЖЕЛИО ТАКАВ СТРАХ ВИШКОВИЋ ОТКРИВА КАКО СЕ ОСЈЕЋАО У АВИОНУ КОЈИМ СУ ЛЕТЈЕЛИ ПОЗДЕРАЦ И ИЗЕТБЕГОВИЋ


Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Премијер РС Радован Вишковић је рекао да је љетос, док је авион Владе РС био приземљен, летио у Њемачку авионом којима су некада летјели Поздерац и Изетбеговић, те да никада никоме не бих пожелио такав лет и страх кад их је ухватило невријеме изнад Алпи.

Према његовим ријечима то је авион који је Влада продала прије десет година и који је власништво Техничког ремонтног завода из Братунца, а стар је више од три деценије.

– Није вам свеједно кад вам пилот каже да се у овом авиону возили још Поздерци, Изетбеговићи и не знам ко све. Радије би ишли пјешке него се возили у таквом авиону – истакао је Вишковић.
Он је потврдио да је авион Владе РС био приземљен од 25. маја до 1. септембра, кад је произвођач тих авиона приземљио све такве авионе у свијету.
 
– Кад смо доносили одлуку о куповини авиона, нико није знао кад ће поново авион полетјети. Добили смо привремену дозволу и он је  посљедњих дана летио неколико пута, али нико не зна колико ће трајати та  дозвола- навео је премијер Српске.

Он је додао да наредне године истиче и гарантни рок авиону Владе РС, те да се мора генерално ремонтовати, што би коштало преко 1,5 милиона долара.

– Кад ту суму и новац од продаје авиона на лицитацији саберемо, онда није ни мало, али ни пуно новца који смо издвојили из буџета за доплату  за нови авион. Овдје је ријеч о економском схватању проблема, Изнајмљивање авиона од других три до четири пута повећава трошкове у односу кад лети авион Владе РС – категоричан је Вишковић.

​(српскаинфо.цом)