Вучић од Макрона тражио да уложи додатни напор да се Приштина уразуми :: Semberija INFO ::

 

Вучић од Макрона тражио да уложи додатни напор да се Приштина уразуми


Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је разговарао телефоном са предсједником Француске Емануелом Макроном, којем је, како је навео, предочио посљедице опасног развоја ситуације на Косову и Метохији.
 
Вучић је навео да је Макрона замолио да уложи додатан напор “како би се приштинска страна уразумила и што пре вратила у оквире конкретних разговора, као и да престане да обесмишљава све напоре усмерене на деескалацију ситуације”.

-Сада већ нескривено насиље уперено против Срба на КиМ, све очигледније удаљава сваку могућност цивилизованог разговора и приступа решавању отворених питања - навео је Вучић на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav”  и истакао да је са Макроном, као и увијек, имао отворен и озбиљан разговор.

Вучић је додао да је током разговора нагласио да Србија остаје привржена дијалогу и очувању мира, иако је, како је истакао, српска заједница на Косову и Метохији једина етничка група у Европи која је изложена константном насиљу.

Предсједник Србије нагласио је да је захвалио Макрону на спремности да саслуша Београд, као и на одлучности да се додатно ангажује како би се, како је подвукао, разријешила изузетно сложена и надасве опасна ситуација на КиМ.

(Танјуг)