Додик : Поднио сам кривичне пријаве против Шмита и директора Службеног листа БиХ :: Semberija INFO ::

 

Додик : Поднио сам кривичне пријаве против Шмита и директора Службеног листа БиХ


Милорад Додик, предсједник Републике Српске саопштио је да је поднио кривичне пријаве против високог представника у БиХ којег Српска не признаје, Кристијана Шмита.

Преносимо у цјелости писање предсједника Додика:

"Поднио сам кривичне пријаве против Кристијана Шмита и Драгана Прусине, директора Службеног листа БиХ.

Против Шмита кривичну пријаву сам поднио Окружном јавном тужилаштву у Бањој Луци јер се већ дуже вријеме неовлаштено бави пословима високог представника за шта нема одлуку Вијећа сигурности УН-а. У намјери да се Републици Српској нанесе штета, Шмит се"лажно представља као службено лице" знајући да није именован у складу с Анексом 10 Дејтонског мировног споразума. Тиме је он починио кривична дјела неовлаштено бављење одређеним занимањем и лажно представљање по члановима 310 и 313 Кривичног законика Републике Српске.

Против Драгана Прусине поднио сам кривичну пријаву Тужилаштву БиХ јер је као директор "Службеног листа БиХ", свјесно кршећи закон, својим утицајем, поступањем и одлукама омогућио објављивање одлука такозваног високог представника у "Службеном листу БиХ" усљед чега је настала тежа повреда права Републике Српске. Прусина је тиме починио кривична дјела злоупотреба положаја и несавјестан рад у служби по члановима 220 и 224 Кривичног закона БиХ" написао је господин Додик на Тwиттеру.




(Независне)