Њемачки мултимилионер поклонио компанију радницима :: Semberija INFO ::

 

Њемачки мултимилионер поклонио компанију радницима


Модни цар и мултимилионер из Њемачке Хелмут Шлотерер дао је вриједан поклон својим радницима.

​Наиме, модна компанија Марк Цаин из Боделсхаусена, убудуће ће припадати запосленима.

Како је објављено, богати оснивач Хелмут Шхлотерер пренио је своје акције на запослене, како би се вриједности фирме очувале и у будућности. Фабрика производи женску одјећу и извози је у неколико десетина земаља, пише Фениx магазин.

У 2020. години имала је продају од око 200 милиона евра широм свијета. Шлотерер је водио компанију више од 50 година, пишу њемачки медији.

Запослени сада имају прилику да активно учествују у успјеху компаније и да користе своја гласачка права како би одредили како ће се профит користити. Радничком фондацијом управља радничко веће које чине сви активни руководиоци.

"Више од свега важно ми је осигурати да Марк Цаин доспије у праве руке. Продаја компаније никада није била опција за мене, а будући да моја жена и ја немамо дјецу, одлучио сам да оснујем фондацију како би компанија наставила да ради", објаснио је Шлотерер, преноси Телеграф.

Мултимилионер овај пословни потез може себи да приушти. Године 2019, магазин Форбс процијенио је његово богатство на око 200 милиона евра, а његова имовина ће припасти приватној фондацији.
 
(Независне)