Руски борбени авиони летели опасно близу америчких дронова изнад Сирије :: Semberija INFO ::

 

Руски борбени авиони летели опасно близу америчких дронова изнад Сирије


Foto - Pixabay
Руски борбени авиони летели су „опасно близу” неколико америчких дронова изнад Сирије, испаливши ракете и приморавши дронове „МК-9 репер” да предузму „маневре избегавања”, саопштило је америчко ваздухопловство.

Централна команда америчких ваздухопловних снага објавила је снимак сусрета, који се догодио у среду, на којем се види руски ловац СУ-35 како се приближава америчком дрону, а касније је приказано неколико ракета које су се кретале на путањи лета дрона.

Генерал-потпуковник Алекс Гринкевич, командант америчких ваздухопловних снага на Блиском истоку, рекао је да су три америчке беспилотне летелице деловале изнад Сирије у мисији против припадника Исламске државе када су се три руска авиона приближила дроновима.

Он је навео да су се руски војни авиони понашали „непрофесионално” док су били у интеракцији са америчким дроновима и оценио да те акције угрожавају безбедност америчких и руских снага, пренео је АП.

Гринкевич је позвао руске снаге у Сирији да се придржавају стандарда професионалних ваздухопловних снага.

Око 900 припадника америчких снага распоређено је у Сирији да раде са сиријским демократским снагама предвођеним Курдима које се боре против милитаната Исламске државе, преноси Танјуг.


​ПОЛИТИКА