Расписан конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова у РС :: Semberija INFO ::

 

Расписан конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова у РС


Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) објавило је данас јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова

"Право учешћа на јавном конкурсу имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро и који на дан затварања конкурса нису старији од 18 година. Кандидати треба да испуњавају и опште услове конкурса који се може пронаћи на интернет страници Министарства www.муп.владарс.нет, у дијелу 'Полицијско образовање'", наводе из МУП-а РС.

Рок за предају пријава на конкурс је 15 дана од дана његовог објављивања, односно до 21. јула 2023. године. У плану је упис 120 ученика мушког пола и 30 женског пола.

"Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта ове године са циљем дугорочног рјешења питања људских ресурса у Министарству унутрашњих послова, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама. Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужаника код Бањалука, ученик ће имати обезбјеђен смјештај и исхрану у новом интернату. По завршетку школовања, ученик стиче звање полицајац - техничар за полицијске послове", наводе из полиције.

Додају да ће са родитељима, старатељима изабраних кандидата – ученика МУП РС закључити посебан уговор о регулисању међусобних права и обавеза.

(Независне)