Синови оставили тијело оца на забаченом мјесту да би примали његову пензију :: Semberija INFO ::

 

Синови оставили тијело оца на забаченом мјесту да би примали његову пензију


Италијанска полиција вјерује да су тијело човјека, које су прије годину дана пронашли шетачи на забаченом мјесту у регији Абруззо, тамо оставили његови синови који су наставили стављати у џеп очеву пензију.

Тијело Бруне Делнегра (81), који је умро природном смрћу, пронашла су два канадска шетача прошлог јула у шпиљи око 350 км од његовог дома у Транију, у јужној регији Пуглиа, пише Гуардиан.

Вјерује се да је Делнегро преминуо неколико дана раније, извијестили су талијански медији.

Умјесто да пријаве смрт, његови синови Бенито, Доменицо и Салваторе и дјевојка једног од мушкараца наводно су ставили тијело у врећу за спавање и превезли га преко двију регионалних граница у удаљено село Цастровалва у Абруззу с циљем да га оставе тамо и троше његову пензију од 3.000 евра мјесечно.

Тројица синова и дјевојка под истрагом су због наводних кривичних дјела, укључујући превару пензионог тијела и незакониту употребу картице.

Полиција прво није могла утврдити идентитет преминулог па је у априлу одлучено да ће бити сахрањен у гробници с ознаком "субјекат непознат". Једини траг био је имплантат феморалне протезе пронађен током обдукције, што је полицији коначно омогућило напредак у случају.

Након што је утврђен Делнегров идентитет, ухватили су његове синове након што је аутомобил у власништву једног од њих, за који се вјерује да је кориштен за пријевоз тијела, уочен на надзорној камери у подручју Цастровалве око датума његове смрти.

Делнегро, који је радио за локалне здравствене власти у Транију, неко је вријеме био прикован за кревет. Полиција вјерује да су његови синови били мотивисани очевом позамашном пензијом која им је заједно с његовом уштеђевином у протеклих годину дана дала 60.000 еура.

Ово није први такав случај у Италији

Овај језиви случај није први такав у Италији. У мају ове године откривено је да је мушкарац у Верони пет година држао мртво тијело своје мајке код куће док је примао њену пензију. 

У марту је дошло до сличног открића у граду у Пуглији, син је 10 година крио тијело свог оца код куће.

У Калифорнији је прошле седмице мушкарац признао кривицу за скривање смрти своје мајке чак 30 година. То му је омогућило да затражи преко 800.000 долара бенефиција намијењених мајци, пише Гуардиан.

(Независне)