ЛГБТ особе у Русији ће од 1. јула морати на "лијечење" :: Semberija INFO ::

 

ЛГБТ особе у Русији ће од 1. јула морати на "лијечење"


У руским клиникама ускоро ће бити уведени сексолози који ће помагати пацијентима да"превладају" хомосексуалност и разне сексуалне"менталне поремећаје", наводи се у уредби министарства здравства, у најновијем акту Кремља на, како објашњава, "нетрадиционалне начине живота".

Како преноси "Индеx", уредба, која ступа на снагу 1. јула, долази усред гушења права ЛГБТ особа, која је руски председник Владимир Путин настојао приказати као доказ моралног пропадања у западним земљама од чега се, по његовом мишљењу, Русија мора заштитити.
​ 
"Помоћ таквих стручњака је нужна ако се особа жели опоравити од фригидности, импотенције или сличних повриједа сексуалног понашања као што су фетишизам, мазохизам и садизам", наводи се у службеном листу руског парламента.
Према уредби коју је потписао Путин, стручњаци ће помагати пацијентима који имају "нетипичне склоности као што су аутоеротизам, хомосексуалност, содомија", додаје се.
 
Свјетска здравствена организација (WХО) уклонила је хомосексуалност са свог пописа менталних поремећаја 1990. године.
 
Русија је то учинила 1999. године.
 
Али, Путин је прошлог децембра потписао закон којим се проширују ограничења на оно што назива "ЛГБТ пропагандом", чиме се забрањује свако јавно изражавање начина живота лезбејки, хомосексуалаца, бисексуалаца или трансродних особа у Русији.
 
Власти су већ користиле овај и старије законе за заустављање парада поноса и притварање активиста за права хомосексуалаца.
 
Регионални суд је ове седмице казнио водитеља групе"Вyкход" за подршку ЛГБТ-у са 150.000 рубаља јер је група одбила да се идентификује на друштвеним мрежама као "страни агент", како се тражи под новим законом, објавио је лист "Новаyа Газета Еуропе", преноси "Данас".
 
Слично је у четвртак кажњен онлајн сервис филмова с 3,7 милиона рубаља јер није дао упозорење о ЛГБТ садржају у емитованим филмовима.
 
Раније овог мјесеца, доњи дом руског парламента дао је почетну подршку закону којим би се забраниле операције промјене пола.
 
Под новом уредбом министарства здравства, медицинско особље помагаће брачним паровима да "постигну сексуалну хармонију" те савјетовати родитеље како да едукују своју дјецу о сексу, објавио је службени лист парламента.

(index)