Детаљи пуцњаве на копу Рудника Крека: Возач убијен док је спречавао крађу угља :: Semberija INFO ::

 

Детаљи пуцњаве на копу Рудника Крека: Возач убијен док је спречавао крађу угља


ТУЗЛА – Тридесетчетворогодишњи возач фирме "Јунузовић копекс", чији идентитет није саопштен, убијен је на површинском копу "Дубраве" Рудника Крека у Тузли када је покушао да спријечи крађу угља, потврђено је "Гласу Српске".

Због овог убиства полиција је ухапсила једну особу (22) коју сумњиче да је хицем из оружја усмртила возача.

Како незванично сазнајемо, убијени је радио багером на површинском копу када је дошао мушкарац који је крао угаљ.

- Он га је покушао да у томе спријечи и отјера, али се он томе успротивио те је на њега запуцао из оружја и усмртио га - рекао је извор близак истрази.

У предузећу "Јунузовић копекс" потврдили су да је њихов радник убијен, али нису могли да кажу друге детаље нити његов идентитет.

Како су нам рекли у Руднику "Крека" сви њихови надлежни шефови су на терену на површинском копу Дубраве и да за то не могу ништа да кажу.

Из МУП-а Тузланског кантона саопштено је да је овај случај пријављен Полицијској станици Живинице данас око 11.30 часова.

- Пријављено је да је дошло до употребе ватреног оружја и да је том приликом једно лице смртно страдало. Смрт страдалог лица, рођеног 1989.године констатовао је љекар Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Живинице  - саопштено је из МУП-а не наводећи детаље.

Додали су да је ухапшена особа која је 1991. годиште.

Истакли су да службеници Сектора криминалистичке полиције Управе полиције МУП ТК-а под надзором кантоналног тужиоца спроводе потребне мјере и радње у истрази овог случаја.


​Глас Српске