У Сарајево и Бањалуку долази др Габор Мате :: Semberija INFO ::

 

У Сарајево и Бањалуку долази др Габор Мате


Новак Ђоковић Фондација другу годину заредом доводи глобално признате стручњаке на наше просторе да говоре на тему раног развоја дијетета, подижући свијест о веома важним темама које се тичу ​​и родитеља и друштва у цијелини. У оквиру међународно признатог програма „Подршка, не перфекција“, који већ 6 година успјешно спроводи Новак Ђоковић Фондација, у Сарајево и Бањалуку долази познати говорник и аутор бестселера, др Габор Мате. Веома тражен због своје стручности о више тема укључујући трауму, овисност, стрес и утјецај превенције на правилан развој личности, др Мате ће одржати гостујуће предавање 10. октобра у Сарајеву у Босанском културном центру, а 12. октобра у Бањалуци у спортској дворани “Обилићево”, гдје ће посјетиоци имати прилику да сазнају више о темама које могу допринијети квалитетнијем раном развоју дјеце.



Др Мате обједињује научна истраживања, историје случајева, личне увиде и искуства како би представио широку перспективу која просвјетљује и оснажује људе да раде на изљечењу себе и својих ближњих. На предавању и едукативној радионици објасниће увиде и резултате из личне праксе у раду са пацијентима кроз разговор са Јеленом Ђоковић, суоснивачицом и глобалном директорицом Фондације.



„Изузетно сам поносна на чињеницу да, након др Шефали прошле године, Новак Ђоковић Фондација другу годину заредом доводи у регион реномираног свјетског стручњака чија се настава заснива на раном развоју. Др Габор Мате је неко од кога можемо много научити и заиста се радујемо што ћемо са њим посјетити неколико земаља у региону и омогућити свим заинтересованима да се упознају са његовим радом. Новак Ђоковић Фондација и даље ће бити покретач важних друштвених питања у региону и учинићемо све да оправдамо повјерење многих дивних људи који подржавају наш рад“, рекла је Јелена Ђоковић, суоснивачица и глобална директорица Новак Ђоковић Фондације.

Након 20 година породичне праксе и искуства у палијативном збрињавању, др Мате је радио више од деценије у Ванцоуверу са пацијентима који су обољели од зависности и менталних болести. Његова књига о овисности освојила је награду Хуберт Еванс за књижевну публицистику. За свој револуционарни медицински рад и писање одликован је Орденом Канаде, највишом цивилном наградом у земљи, као и наградом за државну службу Ванцоувера.



Књиге др Габора Матеа које су доступне у продаји су "У свијету гладног духа - блиски сусрети са зависношћу", "Када тијело каже НЕ - цијена скривеног стреса", „Расути умови - поријекло и лијечење пажње" и "Будите ослонац својој дјеци" у коауторству са др. Гордоном Неуфелдом. Његова посљедња књига "Мит о нормалном" објављена је у септембру прошле године. Габор је такођер оснивач Цомпассионате Инqуирy, терапијског приступа који сада проучавају стотине терапеута, доктора, савјетника и других професионалаца широм свијета.

Предавање у Сарајеву биће одржано 10. октобра у Босанском културном центру, а 12. октобра у Бањалуци у Спортској дворани "Обилићево". Карте се могу купити преко сервиса купикарту.ба

На догађају ће бити омогућен симултани пријевод на босански језик.

Више информација о др Габору Матеу можете пронаћи овдје.
 
Новак Ђоковић Фондација основана је 2007. године као организација која улаже у предшколско образовање у Србији. Рад Фондације заснива се на увјерењу да предшколско образовање може промијенити живот дјеце и цијеле заједнице. То се постиже креирањем најквалитетнијих програма у којима је 2.237 васпитача и наставника имало прилику да се усавршава. Новак Ђоковић Фондација је до сада изградила, реконструисала или опремила 55 вртића, помогла више од 8.670 родитеља кроз програме подршке и утицала на развој 53.690 деце широм Србије. За 15 година рада Фондација је расла и образовала се уз реализацију својих пројеката. Данас се залаже за довођење светски признатих стручњака из области родитељства и раног развоја у Србију и земље региона. Након посјете др Шефали 2022. године, ове године ће у Србију и регион довести др Габора Матеа.