Британци тврде да Пригожин иде ка Москви, руска војска у приправности у Вороњежу :: Semberija INFO ::

 

Британци тврде да Пригожин иде ка Москви, руска војска у приправности у Вороњежу


Британско Министарство одбране објавило је да се снаге Јевгенија Пригожина крећу на сјевер, кроз Вороњешку област, са готово сигурном циљем да дођу до Москве.

"У Ростову на Дону, Вагнер је готово сигурно заузео кључне сигурносне локације, укључујући штаб који води руске војне операције у Украјини", наводи британско министарство на Тwиттеру.

"Са врло ограниченим доказима о борбама између Вагнера и руских снага сигурности, неки су вјероватно остали пасивни, прећутно пристајући на Вагнер", истиче се у објави.

Британско министарство оцјењује да сукоб Пригожина и руског војног врха представља највећи изазов за руску државу у посљедње вријеме, и додаје да ће у наредним сатима лојалност руских снага безбедности, а посебно руске Националне гарде, бити кључна за исход ове кризе.



Ројтерс: Вагнеровци виђени код Вороњежа

Колона војних возила Вагнерових бораца прошла је поред руског града Ворењежа, рекао је Ројтерсу свједок.
Једно од возила био је камион с равном платформом који је превозио цистерну.

Гувернер: Борбене мјере у Вороњежу

"Руска војска спроводи неопходне борбене мјере у јужном граду Вороњежу", рекао је гувернер региона.
Александар Гусев се огласио на Телеграму, након што кружи све више снимака који приказују Вагнеровце и возила у покрету дуж аутопута М-4 који води ка Вороњежу из јужне Русије.

"У оквиру противтерористичке операције на територији Вороњешке области, Оружане снаге Руске Федерације спроводе неопходне оперативне и борбене мере. Обавјештаваćу вас како се ситуација буде развијала", написао је Гусев.

Експлозија у Вороњежу

Друштвеним мрежама круже снимци експлозије и стравичног пожара у Вороњежу.
 
(Танјуг)