Контрола возача: Прилагодите брзину! :: Semberija INFO ::

 

Контрола возача: Прилагодите брзину!


Током акције  на подручју Полицијске управе Бијељина за четири дана 374 возача санкционисана због прекорачења брзине кретања
 
На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 1. до  15. септембра 2019. године, проведена је акција са посебним акцентом на контролу брзине кретања возача мопеда, лаких мотоцикла и мотора.
 
Током акције контролисана су 803 учесника у саобраћају, од тога 140 возача ,,двоточкаша''. Због прекорачења брзине кретања  санкционисана су 374 возача. Највише прекорачења је било у размаку од 11 до 20 км/х, чак 298 прекорачења брзине кретања.
 
Током акције возачи ,,двоточкаша'' су највише  санкционисани због некориштења сигурносне кациге, непосједовања важеће потврде о регистрацији, те управљања мотоциклом без положене категорије и осталих прекршаја.
 
С обзиром да је непрописна брзина кретања и непрописно учешће возача ,,двоточкаша''  у узрочно посљедичној вези са настанком тежих облика саобраћајних незгода, још једном апелујемо на све учеснике у саобраћају да брзину кретања прилагоде условима и стању пута'', упозоравају из полиције.

Полицијска управа Бијељина