САД осудиле акцију полиције самопроглашеног Косова :: Semberija INFO ::

 

САД осудиле акцију полиције самопроглашеног Косова


Специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова су и даље у згради Општине Звечан, а због јаке кише српски грађани су се тренутно повукли у околне улице, јавља "Анадолија".

На почетку улице у којој је општинска администрација су припадници специјалних јединица самопроглашеног Косова, под комплетном опремом.

Могло се видјети да возила полиције иду улицом у правцу зграде Општине.

Током спровођења акције уласка у зграду локалне самоуправе припадници полиције сукобили су се с демонстрантима који су жељели спријечити њихов улазак.

Полиција је употријебила сузавац како би их растјерала.

У саопштењу полиције самопроглашеног Косова се наводи да су грађани били насилни и да су гађали полицајце разним тврдим предметима и шок бомбама.


Наводно је том приликом лакше повријеђено пет полицајаца, који су се након указане помоћи вратили на задатак.

Оштећена су четири полицијска возила од којих је једно запаљено. Полиција наводи да су се чули и пуцњи из ватреног оружја, али се не зна с које локације.

Сједињене Америчке Државе осудиле су акцију самопроглашених косовских институција да уђу у зграде општина на сјеверу Косова.

"Данашње насилне мјере требале би бити одмах заустављене" објавио је амерички амбасадор Џеф Ховениер на самопроглашеном Косову, на друштвеној мрежи Тwиттер.


(Независне)