Украјинска диверзантска група упала на територију Белгородске области Русије :: Semberija INFO ::

 

Украјинска диверзантска група упала на територију Белгородске области Русије


Фото - Танјуг / АП
ГРАЈВОРОН - На територију Грајворонског округа у Белгородској области Русије ушла је украјинска диверзионо-обавештајна група, саопштио је губернатор те области Вјачеслав Гладков.

„Оружане снаге Русије заједно с Пограничном службом, Руском гардом и Федералном службом безбедности предузимају неопходне мере за ликвидацију противника", написао је Гладков не Телеграму.

Од јутра је Грајворонски округ током неколико сати био мета минобацача с територије Украјине. Према информацијама губернатора, рањене су две особе, од којих је једна животно угрожена.

„Од 9 сати ујутру Грајворонски градски округ налази се под ватром Оружаних снага Украјине. Није било повријеђених цивила. Активиран је наш ПВО систем. Дио ракете пао је у башту приватног стамбеног домаћинства у селу Антоновка. Стручњаци за експлозив и хитне службе су на лицу мјеста и почињу да неутралишу", написао је Гладков током јутра.

Према ријечима губернатора, у селу Козинка се због минобацачког гранатирања запалила приватна кућа, а друга је претрпила значајну штету. Оштећени су и ограда и аутомобил. У селу Гора-Подол запалио се магацин сена локалног салаша. У Грајворону су гранате погодиле територију једног саобраћајног предузећа. Тамо није нанета штета. А у селу Замостје оштећена је ограда приватне куће.

Гладков је истакао да су све хитне службе на лицу места и да се почиње са патролирањем територије.


Глас Српске