Љубивоје Ршумовић: Родитељи морају увек да буду икона деци :: Semberija INFO ::

 

Љубивоје Ршумовић: Родитељи морају увек да буду икона деци


Песник, позоришни и телевизијски аутор за децу Љубивоје Ршумовић за Танјуг истиче да у данашње сурово време у коме се дешавају многе застрашујуће ситуације, родитељи увек морају да буду икона деци.

Ршумовић је поводом ситуације која је почетком маја затекла целу Србију у вези са масовним убиствима у Београду и околини Младеновца, рекао да стихови „Ако научимо децу да раде, да се играју, да се воле, биће добри у сваком смислу као људи”, представљају модел по коме се „у озбиљним срединама и државама формира лик народа”.

„Та деца, ти млади људи су наши будући доктори, инжењери, министри, председници владе. Васпитање и просветни сегмент деловања је веома важан за формирање профила целог народа. Како ће људи изгледати, да ли ће бити мудри, лепи, креативни, паметни, све се то формира у детињству. Најчешће ти наши властодршци то не разумеју, утолико што од њих зависи на који начин ћемо децу начинити мудрима, паметнима, креативнима. Време нам пролази, оно је неумитно”, нагласио је Ршумовић.

Ршумовић каже да је Владета Јеротић чак тврдио да се личност човека формира до треће године.

„То је та истина. Док се човек формира у том младом бићу, он је у загрљају породице и мајке. Држава то мора да има у виду, и помоћи породици и предшколском васпитању. Наравно, личност се формира негде до пунолетства, на шта мора да се обраћа пажња”, оценио је популарни песник за децу.


ВИШЕ НА   politika.ba