У Италији "пала" петочлана банда из БиХ :: Semberija INFO ::

 

У Италији "пала" петочлана банда из БиХ



ПОЦУОЛИ - Италијански карабињери су у ноћашњој акцији успјели да уђу у траг петочланој банди из Босне и Херцеговине чије су чланове, након филмске потјере, ухапсили.

Наиме, уз подршку карабињера из градова Ђуљано и Брузчано, полиција је успјела да лоцира банду која већ неко вријеме пустоши виле у околини Поцуолија. Међу ухапшенима налази се и малољетно лице од 17 година. Како преносе италијански медији, ријеч је о припадницима ромске заједнице. Сви они наводни живе у ромском насељу Карафијело, али сви имају бх. држављанство.

У саопштењу полиције наводи се да су ноћас ухапшени: Османовић Аделко (33), рођен у БиХ, Османовић Луиђи, (18), рођен у Напуљу, Хаџовић Давид (24) рођен у БиХ, Сеферовић Смоки (25) и Сеферовић Тони (24), такође рођени у БиХ.

Иначе, карабињени из мјеста Ђуљано синоћ су добили дојаву о пљачки те информацију да су пљачкаши побјегли у тамном фиат добло. Њих шесторица су управо опљачкали кућу у Брузчану и полиција је кренула у потјеру за њима. Штавише, у једном моменту су се у потјеру укључили и специјалци, али нису имали потребе за интервенцијом.

Након што су видјели да су им карабињери за петама, лопови су изашли из возила и покушали  да побјегну, али су их убрзо опколили и похапсили. У фиат доблу су пронашли њихов непосредни плијен: сефове, накит и новац. Све је одмах враћено власницима.

Иначе, при хапшењу осумњичених, који су се опирали и покушавали побјећи, повријеђен је и један карабињер.

Иначе, ова банда се сумњичи за десетине сличних провала у виле и куће добростојећих, у региону Кампање.


Независне новине