Ниво Уне код Бихаћа достигао чак 609 центиметара, 11 центиметара нижи од рекордног :: Semberija INFO ::

 

Ниво Уне код Бихаћа достигао чак 609 центиметара, 11 центиметара нижи од рекордног


Према најновијим подацима о стању на ријекама у ФБиХ, најтеже је на подручју Бихаћа, код насеља Краље, гдје је водостај Уне достигао чак 609 центиметара.

Рекордни водостај ријеке који је до сада евидентиран је 620 центиметара, а мјештани се надају да ће, нажалост, до вечерњих сати водостај прећи тај рекорд.

Мјештанин Бихаћа Валентино Јерковић рекао је за портал Кликс да киша не престаје да пада и позвао је све људе добре воље у помоћ.

- Насељена подручја око ријеке Уне су изложена опасности. Већ је пар кућа страдало, оне које су биле најближе Уни. Подземне воде које избијају такође стварају проблем. Тренутно је Цивилна заштита помогла у постављању врећа пијеска, група од нас двадесетак сипа пијесак у вреће на најкритичнијим дијеловима и наставићемо тако док год буде потребно - испричао је Јерковић.

До сада је спаковано четири хиљаде врећа са пијеском.

Служба за цивилну заштиту, стручне и заједничке послове континуирано прате ситуацију и предузимају одговарајуће мјере и предлагаће предузимање мјера, укључујући и ангажовање Градског штаба цивилне заштите Бихаћ.

Оперативни центар ће наставити да функционише непрекидно 24 сата, до престанка опасности од поплава.

(Танјуг)