Погинула два висока руска официра у борбама око Бахмута :: Semberija INFO ::

 

Погинула два висока руска официра у борбама око Бахмута


Фото - Танјуг / АП
МОСКВА – Руско Министарство одбране известило је данас о погибији двојице високих официра у борбама које се воде у подручју украјинског града Бахмута.

Пуковник Вјачеслав Макаров, командант 4. моторизоване пешадијске бригаде, погинуо је у борбама у Доњецкој Народној Републици, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков, преноси Тaс.

Командант 4. моторизоване бригаде пуковник Вјачеслав Макаров лично је предводио битку на линији фронта. Два непријатељска напада су одбијена, а војници бригаде су уништили три тенка, четири борбена возила пешадије и два оклопна возила Оружаних снага Украјине. Током одбране од трећег напада, командант бригаде је тешко рањен и преминуо је приликом евакуације са ратишта, рекао је Конашенков.

Он је такође обавестио о смрти заменика команданта армијског корпуса за војно-политички рад пуковника Јевгенија Бровка.

Током борбе за одбијање једног од напада, пуковник Јевгениј Бровко је херојски погинуо након што је задобио више гелера, рекао је Конашенков.

Министарство одбране саопштило је данас да су украјинске снаге „масовно покушале” да пробију линије руских трупа у граду Бахмуту, наводи ТАС.

„Сви напади Оружаних снага Украјине су одбијени. Пробоја одбране руских трупа није било”, рекао је Конашенков, преноси Танјуг.


​Политика