Невријеме у Хрватској, потопљен вртић :: Semberija INFO ::

 

Невријеме у Хрватској, потопљен вртић


Фото - ХРТ

Ново невријеме захватило је Вировитичко-подравску жупанију У Хрватској, тачније опћине Миклеуш и Слатина, али и Чачинце, гдје је обилна киша још у петак послијеподне узроковала велике поплаве. Вода је потпуно уништила тамошњи дјечји вртић.

Јака киша почела падати синоћ око 19 сати па све до 22.30. Натопљена земља није могла примити нову количну оборина, те је опет пливало ногометно игралиште.

Ватрогасци су данас просторије дјечјег вртића Липа, који је највише страдао, дезинфицирали клором.

Игор Андровић, вировитичко-подравски жупан рекао је како имају велику штету у источном дијелу жупаније и због поплаве, али и због туче и леда - на објектима, пољопривредним усјевима, обитељским кућама...

Истакнуо је како је ипак највише страдао дјечји вртић, те да ће 75 малишана привремено бити збринута у основној школи.

На питање хоће ли бити проглашена елементарна непогода, жупан Андровић је рекао како ће ићи по процедурама, али да већ сада знају да је штета велика и да ће сигурно бити проглашена елементарна непогода.

- Звала ме и министрица пољопривреде и колеге жупани, сви нуде помоћ и вјерујем да ће помоћ бити брза и да ћемо што прије ставити дјечји вртић у функцију и да ће сви који су претрпјели штету добити одштету, истакнуо је. 


​ХРТ / БХРТ