Избори у Турској: Гужве на бирачким мјестима у Истанбулу :: Semberija INFO ::

 

Избори у Турској: Гужве на бирачким мјестима у Истанбулу


Фото - АА
Грађани Турске данас гласају на предсједничким и парламентарним изборима, а бирају између три предсједничка кандидата, те 24 политичке странке и 151 независног кандидата за нови сазив Велике народне скупштине Републике Турске која има 600 заступничких мјеста.

У Истанбулу, гдје живи највише људи у Турској, грађани и даље пристижу на бирачка мјеста како би обавили своје демократско право, јавља Агенција Анадолија.

Велике гужве забиљежене су испред школа у Истанбулу, на улазима у зграде и испред учионица иако гласање траје још мање од сат времена.

Подсјетимо...

Актуелни предсједник Реџеп Тајип Ердоан, Кемал Киличдароглу и Синан Оган кандидати су за предсједника Турске. Четврти кандидат Мухарем Инце раније је повукао кандидатуру.

Актуелни предсједник Ердоан кандидат је Народног савеза предвођеног Странком правде и развоја (АК Парти), на чијем се челу налази. Киличдароглу је кандидат опозиционог Националног савеза, предвођеног Републиканском народном партијом (ЦХП).

Оган је кандидат Савеза предака, док је Инце био кандидат своје Партије домовине, прије повлачења кандидатуре у четвртак.


​Агенције / БХРТ