Румун возио камион у супротном смјеру на аутопуту: Одбио алкотест, пријети му 6.480 евра казне :: Semberija INFO ::

 

Румун возио камион у супротном смјеру на аутопуту: Одбио алкотест, пријети му 6.480 евра казне


Возач огромног камиона којим је јуче јурио у супротном смјеру по аутопуту А4 између Вараждина и Загреба, тачније код чвора Брезнички Хум је 37-годишњи румунски држављанин.
 
Ужарили су се били телефони полиције око 11.40 часова, а није дуго требало и да снимак возачевихсаобраћајних вратоломија и сулудих потеза преплави медијски простор и изазове згражање, пише Јутарњи ХР.
 
Полиција му је врло брзо ушла у траг те су утврдили да се Румун из смјера наплатне станице Брезнички Хум укључио у саобраћај на западну траку у смјеру Вараждина у забрањеном смјеру.
 
- При томе се на аутопуту с физички одвојеним саобраћајним тракама, иако није смио, кретао на дијелу намијењеном за возила из супротног смјера у супротном или забрањеном смјеру. Том је приликом вожњом уназад започео радњу возилом полукружног окретања, а да се претходно није увјерио да ту радњу може учинити без опасности по друге учеснике у саобраћају.
 
Притом није водио рачуна о смјеру кретања и положају свог возила па је задњим дијелом прикључног возила ударио у заштитну ограду. Након саобраћајне несреће возач је наведеним теретним возилом, напустио мјесто несреће, а да оштећеном власнику ограде, није оставио податке о себи и возилу којим је узроковао несрећу - кажу из ПУ вараждинске наводећи да срећом у тој несрећи није било повријеђених особа.
 
Кад га је полиција лоцирала те привела, 37-годишњи Румун је одбио алкотестирање.
 
Данас ће бити доведен у Прекршајно одјељење Општинског суда у Вараждину те му пријети 6.480 евра новчане казне, али и 120 дана затвора, те изрицање заштитне мјере забране вожње на територији Хрватске идуће двије године.

(Глас Српске)