Мирослав Миловановић, директор Јавне установе „Воде Српске“: Неистине Љубише Петровића :: Semberija INFO ::

 

Мирослав Миловановић, директор Јавне установе „Воде Српске“: Неистине Љубише Петровића


На постављено питање од стране наших суграђана зашто се не коси канал Дашница од моста у насељу Заир до заобилазнице, на фејсбук профилу градоначелника Бијељине Љубише Петровића, он одговара у свом маниру и за свој нерад и нерад својих сарадника поново окривљује неког другог.
 
Петровић наводи да је за све то крив „извјесни Мирослав Миловановић“ који управља Водама Српске, а чија је плата, како тврди Петровић, већа од градоначелникове, као и да је буџет Вода Српске већи од градског буџета пар пута, те да није упознат да је Јавна установа „Воде Српске“ ишта урадила.
 
Дакле, Петровић наставља да се понаша у маниру - зашто се суочити са проблемом када можеш изрећи лаж и проћи некажњено, а уз то придобити и неки политички поен. Љубиша Петровић је и овај пут јавно и свјесно слагао своје суграђане, умјесто да је покушао ријешити њихов проблем.


 
Да разоткријем Петровићеве лажи:
 
1. Плата директора Јавне установе „Воде Српске“ за април 2023. године износила је 3.125,55 KМ нето. У прилогу је моја платна листа за април 2023, из које је видљив тачан износ нето плате, а видљиво је и да ми је због незнања и нерада градске администрације, уплаћен одборнички додатак за мјесец децембар 2022. године иако сам раније вратио одборнички мандат. О томе је упозната шира јавност, а свакако и сам Љубиша Петровић. Овим путем се у буџет града Бијељина уредно враћају та незаконито исплаћена средства. (У прилогу акт Градске управе Града Бијељина којом се тражи поврат погрешно уплаћених новчаних средстава).


 
Мјесечна плата градоначелника Града Бијељина износи 6.776,13 KМ нето.
 
Изгледа да је Љубиша Петровић мало слагао!
 
Питање за градоначелника Бијељине: Да ли смије јавно да објави своју платну листу?
 
2. Буџет Јавне установе „Воде Српске“ за 2023. годину, према Одлуци о усвајању буџета Републике Српске за 2023. годину, износи 12.250.000 KМ за цијелу Републику Српску. (Одлука у прилогу, Службени гласник Републике Српске бр. 112/22).


 
Буџет Града Бијељина за 2023. годину износи 68.588.164 KМ.
 
Изгледа да је Љубиша Петровић дебело слагао јер је у одговору суграђанима навео да је буџет ЈУ „Воде Српске“ неколико пута већи од буџета града Бијељина.
 
Питање за Љубишу Петровића: Да ли је веће 12.250.000 КМ од 68.588.164 KМ?
 
3. Kанал Дашница спада у водотоке првог реда који протиче кроз урбано подручје Града Бијељина. У складу са Правилником о одржавању водних објеката (Службени гласник Републике Српске бр. 32/18), чланом 4, став 1.1., у насељима већим од 2.000 становника за одржавање водотока првог реда, а самим тим и њихово кошење у урбаном подручју надлежне су локалне заједнице, односно Градска управа града Бијељина у случају канала Дашница (Правилник у прилогу).


 
Подсјећам Љубишу Петровића да је Јавна установа „Воде Српске“, средствима Владе Републике Српске реализовала пројекат уређења канала Дашница кроз Град Бијељина, што могу да виде сви наши суграђани. С друге стране, градска управа на челу са Љубишом Петровићем не може тај канал ни да одржава како треба.
 
Изгледа да Љубиша Петровић не зна ни шта треба да ради.
 
Питање за Љубишу Петровића: Да ли ћете информисати грађане да сте их слагали?
 
На крају, пошто градоначелник Бијељине у својој фејсбук објави говори о „извјесном Мирославу Миловановићу“ подсјећам га да је то исти онај који је на суду доказао да није измислио причу да је Љубиша Петровић од покојног Миће Мићића узео 60.000 марака да би се из странке Златка Максимовића вратио у СДС, пошто су и првостепени и другостепени суд одбацили тужбе Љубише Петровића.
 
Љубиша, у лажи су кратке ноге!
 
Љубиша, покоси канал! У супротном ћемо те пријавити градској инспекцији!


ЈУ Воде Српске