Француска позвала ЕУ да прогласи "Вагнер" терористичком групом :: Semberija INFO ::

 

Француска позвала ЕУ да прогласи "Вагнер" терористичком групом


Рат у Украјини ушао је у 440. дан. Експлозије у Черниговској области, кијевској регији, централним и источним регионима Украјине. Француски парламент позвао је ЕУ да званично означи руску војну групу "Вагнер" као терористичку организацију, Жестоке борбе у Бахмуту. Пентагон објавио нови пакет помоћи Кијеву вриједан 1,2 милијарде долара.

Француска позива ЕУ да означи "Вагнер" као терористичку организацију

Француски парламент позвао је ЕУ да званично означи руску војну групу "Вагнер" као терористичју организацију, јер се Велика Британија наводно спрема да учини исто.

Француски парламент једногласно је усвојио необавезујућу резолуцију која има за циљ да охрабри 27 чланица ЕУ да "Вагнер" ставе на своју званичну листу терористичких организација.

"Где год да раде, чланови 'Вагнера' шире нестабилност и насиље. Они застрашују и манипулишу готово потпуно некажњено“, рекао је посланик Бењамин Хадад парламенту.

Он је рекао да они нису прости плаћеници вођени "апетитом за новцем“, већ "следе широку стратегију, од Малија до Украјине, подржавања агресивне политике режима председника [Владимира] Путина према нашим демократијама“.


​Агенције / Глас Српске