Кенија: Аутопсије откриле да у тијелима сљедбеника култа недостају органи :: Semberija INFO ::

 

Кенија: Аутопсије откриле да у тијелима сљедбеника култа недостају органи


Обдукцијама тијела пронађених у масовним гробницама, повезаним са вјерским култом у Кенији, откривен је нестанак органа, саопштила је локална полиција.
 
"У обдукционим извјештајима утврђено је да недостају органи у неким од тијела жртава које су ексхумиране", рекао је главни инспектор Марин Мунене, преноси Ројтерс.
 
Он је додао да је трговина људским органима добро координисана и да је у њој учествовало више играча.
 
Прве обдукције објављене крајем априла и почетком маја показале су знаке гладовања, а у неким случајевима и знаке гушења.
 
"Већина њих је имала знаке гладовања. У њиховим стомацима није било хране", рекао је главни владин патолог Јохансен Одур.
 
У шуми Шакахола на истоку Кеније до сада су из масовних гробница извучена 104 тијела, углавном дјеце, а спашене су 44 особе.
 
Тијела припадају сљедбеницима секте Међународна црква добрих вијести, чији је лидер Пол Мекензи ухапшен након дојаве о постојању плитких гробова.
 
Мекензи је у полицијском притвору од 14. априла заједно са 14 других осумњичених чланова култа.
 
Ово је једна од најгорих трагедија везаних за секте у Кенији у новијој историји, а очекује се да ће број преминулих расти, с обзиром на то да је више од 400 људи било пријављено као нестало, пише британска агенција.

(Глас Српске – Танјуг)