Ухапшени малољетник и 18-годишњак, вјежбали пуцање аутоматском пушком :: Semberija INFO ::

 

Ухапшени малољетник и 18-годишњак, вјежбали пуцање аутоматском пушком


ПОДГОРИЦА- Малољетник и 18-годишњак ухапшени су у Плаву након што је полиција добила дојаву да су из куће изнијели аутоматску пушку да би вјежбали гађање на оближњој планини.

Из Управе полиције саопштено је да је извршен претрес једне локације и одузета три комада ватреног оружја и већу количину муниције. Претрес је, кажу, извршен у кући и другим објектима које користи малољетник стар 14 година.

"Том приликом полиција је пронашла и одузела аутоматску пушку марке ЦЗ, са оквиром у којем се налазило 14 комада муниције, РАП са три оквира за одузету аутоматску пушку, пушку марке „ЦЗ“ М48 у илегалном поседу, пушку марке 'Маузер' са важечим оружним листом, 1.029 комада муниције калибра 7,62мм, ваздушну пушку и један ловачки нож", наводи се у полицијском саопштењу.

Наводи се да полиција сумња да су малољетник и А.М. (18), из куће износили аутоматску пушку и одлазили на оближњу планину да би вјежбали гађање,  а о свему је обавештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Плаву који је наложио да се малољетник и А.М. лише слободе због сумње да су извршили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

"Они ће уз кривичну пријаву данас бити приведени надлежном тужиоцу на даљу надлежност", стоји у саопштењу Управе полиције.


Танјуг / Глас Српске