Начелник општине оптужен да је незаконито подијелио отказе :: Semberija INFO ::

 

Начелник општине оптужен да је незаконито подијелио отказе


Foto: Opština Stari Grad
- Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Ибрахима Хаџибајрића, начелника сарајевске општине Стари Град, а терети се да је од марта 2020. до марта 2021. године незаконито отпустио шест државних службеника и намјештеника у овој општини.

"За главни претрес поступајући тужилац предложио је суду саслушање 26 свједока, вјештака медицинксе струке и извођење више од 200 материјалних доказа", саопштили су из Тужилаштва Кантона Сарајево, које Хаџибајрића терети за повреду права из радног односа.

Занимљиво је да вијест о потврђеној оптужници против Хаџибајрића стиже исти дан када се спроводи акција "Старт", а под лупом истражилаца и у тој акцији је управо и Хаџибајрић.

"Акцијом је обухваћено више од 10 физичких и правних особа који се сумњиче за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима, а претреси се врше на више од 20 локација. Након окончања активности, поступајући тужиоци ће донијети одлуку о даљњим активностима према свим осумњиченима у предмету, као и координирању даљњих активности", саопштено је о овој акцији.

(Независне)