Начелник београдске полиције: Малољетник планирао напад и направио списак жртава :: Semberija INFO ::

 

Начелник београдске полиције: Малољетник планирао напад и направио списак жртава


БЕОГРАД - БЕОГРАД- Начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић рекао је да је Коста К. (13) планирао унапријед пуцњаву у у Основној школи "Владислав Рибникар", као и да је имао и скицу школе и списак дјеце које је желио да убије.

Милић је у Влади Србије гдје је одржана  конференција за медије поводом пуцњаве у београдској ОШ “Владислав Рибникар” у којој је страдало осам ученика и радник обезбјеђења рекао да је Ватрено оружје  малољетник узео  из очевог стана и донио са четири молотовљева коктела. Мотив како додаје и даље није познат.

- Нападач је имао списак деце коју је планирао да ликвидира. Сам је радио план улаза и излаза у школу и одредио је приоритетне мете и кога ће из ког разреда да ликвидира – рекао је Милић

Милић је истакао да је за 25 година година, колико ради у МУП-у, био на хиљаде увиђаја, али да је ово незапамћен злочин.

-Према до сад прикљупљеним информацијама осумњичени је месец дана планирао овај злочин - рекао је Милић и показао скицу која је пронађена код ухапшеног као и списак ученика.

Додао је да је нападач лице које нема никакве менталне проблеме

Додао је  да су нијеми пред огромном људском трагедијом која изазива тугу и бол и припаднике МУП-а обавезује да информише о реалном чињеничном стању.

Навео је да је јутрос око 8.40 дежурну службу полиције позвала замјеник директора школе Иванка Јовановић и рекла да је дијете у школу ушло са ватреним оружјем и да насумично пуца. Одмах су упућене патроле полиције.

-Након тога је у 8.42 позвало НН лице и представило се као Кецмановић Коста. Рекао је да је пуцао у више лица у ОШ „Владислав Рибникар“, улица Краља Милутина број 10. Доласком полиције на лице места утврђено је да је дошло до употребе ватреног оружја од стране наведеног дечака који је и позвао нашу дежурну службу којом приликом је страдало осам ученика школе, од чега седам девојчица и један дечак - рекао је Милић.

Навео је да се највјероватније ради о С. Н. (14), Б. А. (12), А. Б. (12), А. Д. (14), К. Н (13) М. А (14), Е. К. (14), А. Ч. (14), као и раднику обезбјеђења.

Истакао је да су повријеђена још четворица дјечака и двије дјевојчице, као и учитељица С. Т.

Ружић: Децу родитељима нико не може да врати

-Изражавам најдубље жаљење поводом највеће трагедије која је задесила Србију и наш образовни систем. Децу родитељима нико не може да врати – рекао је министар провјете Србије Бранко Ружић.


ГС / Агенције