Отворен Конкурс за доделу Награде Милан Младеновић 2023. године :: Semberija INFO ::

 

Отворен Конкурс за доделу Награде Милан Младеновић 2023. године


БЕОГРАД - Задужбина Милана Младеновића отворила је конкурс за Награду Милан Младеновић 2023. године, саопштили су из задужбине.

Под слоганом ,”Пријави своју ствар” конкурс је отворен од 1. до 31. маја.

Право да конкуришу за Награду имају аутори и извођачи из свих земаља бивше Југославије, са пјесмом са текстом на неком од језика који се говоре на територији бивших југословенских република, укључујући и језике мањина.

Један извођач, аутор или група аутора може пријавити само једну пјесму на конкурс.

Пјесме које конкуришу за Награду треба да буду објављене између 1. јуна 2022. године и 31.маја 2023. године. Пријаве могу подносити аутори, извођачи или издавачи путем формулара доступног на интернет страници Задужбине – milanmladenovic.com.

Награда Милан Младеновић је установљена са циљем да подстиче музичко стваралаштво које одликују вриједности својствене Милановој умјетниcчкој заоставштини, а додјељује се за најбољу пјесму са простора бивше Југославије на свечаности 21. септембра - на дан Милановог рођења.

О добитнику Награде Милан Младеновић 2023 ове године одлучује регионални жири у саставу Ана Ђурић Констракта (Србија), Бранка Главоњић (Србија), Борис Лајнер (Хрватска), Зоран Предин (Словенија) и Марко Шелић Марчело (Србија).

Стручни жири ће прво одабрати 12 финалиста који ће бити објављени на промотивној компилацији у продукцији Задужбине Милана Младеновића, а добитници овогодишњег признања биће награђени и новчано. Награда износи 3.000 евра.

Задужбина Милана Младеновића је ове године успоставила дуготрајну сарадњу са Егзит Фестивалом, те ће добитник Награде Милан Младеновић 2023 аутоматски да буде уврштен међу извођаче Егзита 2024. године.

Сада већ традиционално, за најиноватиовнијег и најсвјежијег бубњара, односно бубњарку међу финалистима Награде обезбијеђен је посебан поклон - “Firche Drums ” добош. Дародавцима се придружио и београдски Рок Радио који ће најинтересантнијем вокалу међу финалистима, а у сарадњи са компанијом Митрос Мјузим, поклонити микрофон.


Танјуг / Глас Српске