Међународни празник рада обиљежен широм Српске :: Semberija INFO ::

 

Међународни празник рада обиљежен широм Српске


Међународни празник рада - 1. мај данас је обиљежен широм Српске. Грађани Бањалуке, традиционалним уранцима и боравком у природи на популарним излетиштима Бањ Брду, Трешњику и крај Врбаса, обиљeжили су Међународни празник рада. Комуналне екипе су претходних дана, у оквиру одржавања јавне хигијене и зеленила, додатно уредиле излетишта да би прослава првог маја протекла у лијепом амбијенту, што је допринијело и већем броју Бањалучана на излетиштима.

Његујући традицију провомајског уранка чланови добојског Градског дувачког оркестра, пјесмом будили суграђане. Кренули су у пола пет, а осим у градским улицама свирали су и у приградским насељима. У Поткамену су их дочекали са поклонима.

Празник рада прослављен је и на Мраковици. Лијепо вријеме многи су искористили за дружење на планини. Припрема роштиља на свјежем ваздуху у густој боровој шуми задовољство је за многе посјетиоце. Међу излетницима и они с друге стране планине Козаре. Истичу, лијепо вријеме посебно је обрадовало најмлађе. А многи су искористили овај дан само да би прошeтали Козаром и уживали у првомајским сунчевим зракама.

​Организованог обиљежавања Међународног празника рада у Бијељини није било. Чак је и традиционално излетиште на Дрини у Амајлијама у пријеподневним часовама било прилично мирно. Старији Семберци који памте другачија времена, чувају празничну традицију.


РТРС