У Турској ухапшено 110 особа због повезаности са милитантима :: Semberija INFO ::

 

У Турској ухапшено 110 особа због повезаности са милитантима


ДИЈАРБАКИР- Турска полиција ухапсила је 110 особа због наводне повезаности са милитантима, изјавили су данас безбједносни извори.

Исти извори наводе да је безбједносна операција била усмјерена на највећи град на југоистоку Турске, Дијарбакир и да је проширена на више од 21 провинције. Мета операције су особе оптужене за повезаност са Радничком партијом Курдистана /ПКК/.

Операција безбједносних снага извршена је мање од три седмице прије одржавања предсједничких и парламентарних избора 14. маја за које аналитичари наводе да представљају највећи изборни изазов за предсједника Реџепа Тајипа Ердогана и његову странку Правде и развоја /АКП/ од доласка на власт 2002. године.

"Пред изборе и из бојазни да ће остати без власти, поново су се окренули операцијама хапшења", рекао је посланик из Народне демократске партије /ХДП/ Тајип Темел.

Према његовим ријечима, више десетина хиљада политичара, укључујући руководеће чланове партије ХДП, новинаре, умјетнике и правнике налазе се међу приведенима у Дијарбакиру.


Танјуг / Глас Српске