Талентована Бањалучанка припремила за Нолета несвакидашњи поклон :: Semberija INFO ::

 

Талентована Бањалучанка припремила за Нолета несвакидашњи поклон


БАЊАЛУКА - Марија Вучић из Бањалуке одлично координише у двије бранше, економској и сликарству, а њена слика најбољег тенисера свијета, никога није оставила равнодушним.

Инспирације за настанак ове магије на платну, каже, није недостајало.

- Када је у питању настанак било ког рада, идеја и инспирација ми просто дођу саме од себе у неком тренутку. То се десило и овај викенд, а срећом при руци сам имала сав материјал који ми је био потребан. Новак је за све нас посебна личност, сви га волимо и мислим да су они који мисле и осјећају другачије заиста у мањини. Један велики догађај као што је “Српска Опен”, у нашој Бањалуци, је нешто чему смо се сви радовали и жељно га ишчекивали, а да будем искрена, мене лично је највише радовао долазак Новака у наш град - испричала је Марија Вучић за АТВ.

То узбуђење, додала је она, је највјероватније проузроковало и жељу да га нацрта.

- Снимак седмогодишњег Новака, који је већ тада рекао да има за циљ да постане првак свијета, увијек ми је велика инспирација и доказ да су сви снови оствариви ако исправно и упорно стријемимо ка њиховом остварењу – нагласила је Вучићева.

Ова умјетница истиче да је њена слика намијењена Новаку за поклон.

- Прије пар година сам нацртала Новака по први пут и мој рад је и тада наишао на позитивне реакције. На све начине сам покушавала да дођем до Нолета и покажем му свој рад. Иако сам била близу остварења своје жеље, то се нажалост тада није остварило. Надам се да ће овај пут бити другачије – каже Вучићева и додаје да је Нолетов портрет радила неколико дана.

Када “налети” инспирација, онда, како истиче, сву пажњу преусмјери на рад.

- За израду слике ми је било потребно свега два до три дана. Сликарством се бавим годинама и стекла сам вјештину и брзину у рукама, након безброј урађених портрета, а посебно када нешто радим са великим узбуђењем, као што је то сада био случај. У том налету инспирације, не морам ни да једем, ни да пијем сатима, док свој рад не доведем до оног што сам замислила. Тако изгледа када нешто настаје из чисте емоције, а када на крају “финални производ” наиђе на овакву реакцију, мојој срећи нема краја - закључује ова талентована Бањалучанка.

Марија Вучић се сликарством активно почела бавити 2014. године када је уписала школу сликања “Ателиер Пећарић”, код академског сликара др Мише Пећарића.


Глас Српске