Државни врх Хрватске честитао Ускрс православним вјерницима :: Semberija INFO ::

 

Државни врх Хрватске честитао Ускрс православним вјерницима


ЗАГРЕБ - Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић упутио је јутрос честитку вјерницима који Ускрс славе према јулијанском календару традиционалним поздравом Христос васкрсе.


“Традиционалним поздравом ‘Христос васкрсе’ свим вјерницама и вјерницима православне вјероисповијести од срца честитам највећи кршћански благдан. У име Владе и особно, желим да вам предстојећи дани протекну у миру и радости, у друштву ваших обитељи и најмилијих.

Ускрс, који симболизује побједу свјетлости над тамом, добра над злом, увијек изнова доноси поруке охрабрења, наде и вјере у боље сутра. Нека нас дух овог великог благдана потакне на још снажније прихваћање различитости, солидарност и међусобно помагање, особито у овим изазовним и захтјевним временима.

Вјерујем да ћемо заједништвом, узајамним поштовањем и разумијевањем наставити градити толерантно и укључиво друштво на добробит и задовољство свих наших грађана”, стоји у честитци премијера Пленковића.

Честитка Јандроковића

Предсједник Хрватскога сабора Гордан Јандроковић пожелио је да тај хришћански празник буде заједничко упориште како би наставили нашу домовину градити као још толерантније и отпорније друштво.

Као истинско оличење кршћанске наде, љубави и милосрђа, Ускрс надахњује и потиче на дјелотворније заузимање за ближње, особито за наше слабије и потребите суграђане те све оне који проживљавају тешке особне тренутке, написао је Јандроковић.

Навео је да је у свијету бременитом изазовима, Исусово ускрснуће снажна спона која веже све кршћане и подсјетник како требамо промицати дух дијељења насупрот духу подјела.

“Нека нам стога највећи међу благданима свих кршћана буде заједничко чврсто упориште како бисмо, дјелатно доприносећи већем међусобном разумијевању и уважавању различитости, наставили нашу домовину градити као још толерантније и отпорније друштво”, поручио је предсједник Сабора.

Честитку вјерницима који Ускрс славе по јулијанском календару Јандроковић је упутио особно и у име Хрватскога сабора, пожељевши да им радост Ускрса доносе обиље заједништва, весеља, здравља те снаге духа потребне за ношење са свим искушењима. “Још једном, желим вам радостан и благословљен Ускрс. Христос васкрсе!”, рекао је Јандроковић.

Милановићева честитка

Честитку је упутио и предсједник Зоран Милановић те је проучио нека поруке Ускрса свима буду и позив на доброту, солидарност и достојанство сваког човјека.

“Свим нашим суграђанкама и суграђанима православне вјероисповијести желим сретан Ускрс. Највећи кршћански благдан људима доноси наду и вјеру у побједу живота, добра и свјетла, у боље сутра које ће доћи успркос тешкоћама с којима смо суочени. Живимо у времену када су мир, солидарност, међусобно разумијевање и поштивање различитости итекако потребни за изградњу тог бољег сутра”, написао је Милановић у честици и додао:

“Нека поруке Ускрса буду свим вјерницима, као и свима нама, уједно и позив на изградњу друштва у којему ће се поштивати универзалне вриједности доброте, солидарности и толеранције, међусобне различитости и достојанство сваког човјека. Свима који сутра славите желим да ускрсни благдан проведете у миру и радосно са својим обитељима и пријатељима. Сретан Ускрс, Христос васкрсе!”.


Глас Српске