Србијa ће додатно помоћи још неколико општина у Српској :: Semberija INFO ::

 

Србијa ће додатно помоћи још неколико општина у Српској


Фото - Танјуг
Вучић: Нећу одговорити на изјаве Џејмса Рубина.- Коме смета јединство народа на КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

После састанка у вили "Мир" председници су се обратили медијима.

„Разговарали смо о свим важним питањима Србије и Републике Српске. Милорад Додик ме је упознао са виђењем стања односа у БиХ и Републици Српској.

„Говорили смо о много конкретних ствари. На следећој седници Владе Републике Србије имаћемо заједничку седницу. Имаћемо предлог закључка два меморијална центра.

Изградња два меморијална центра у Доњој Градини и обележавање страдања Срба у Јасеновцу и споменик њима у Србији у чијем управљачком тиму ће бити представници влада и скупштине ове две земље. Добили смо и благослов патријарха.

Ми ћемо поред општина које смо помагали додатно помоћи, и додали смо Соколац Вишеград, Невесиње и Билећу.

Желим свима срећан предстојећи Васркс свим православним верницима где год живели - рекао је председник Вучић.

Вучић: Нећу одговорити на изјаве Џејмса Рубина

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се Србија трудити да води политику пријатељства са САД, али да неће водити непријатељску политику ни према Русији ни према Кини и да ће се трудити да сачува основе независне политике.

Вучић је то изјавио на конференцији за медије након састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком, коментаришући изјаву шефа Центра за глобални ангажман америчког Стејт департмента Џејмса Рубина који је приликом посете Црној Гори рекао да се "нада да се Подгорица неће поново окренути Београду и Москви".

"Нећу одговорити на изјаве Џејмса Рубина, зато што сам желео да будем господар сваке неизговорене речи и да не ставим додатни терет на леђа Републици Србији", рекао је Вучић.

Додао је да су изречене тврдње неистините и да само "говоре о томе да су неки људи у америчкој администрацији наслоњени на време из деведесетих година".

"Ми ћемо се трудити и наставити да водимо политику пријатељства и према САД и према свима другима, али такође нећемо као што неки други хрле и то грозничаво у сукоб са Кинезима, Русима и осталима, ми у тој њиховој трци нећемо учествовати. Не пада нам на памет. И трудићемо се да сачувамо основе наше независне политике", навео је Вучић.

Коме смета јединство народа на КиМ

„Прво око њихове хајке - само јака држава могла је на онај начин да издвоји средства и помогне нашем народу. Неки овде то не разумеју. О нападима на наш народ нисам слагао ништа. Да ли је Радојичић академик или не... али био је спреман да се бори за свој народ, за разлику од оних који су били спремни да криминализују наш народ.

„Немојте да тражите разлог да водите кампању против Срба од било ког другог, а знамо од кога сте добили да водите ту кампању. Моја је суштина да видим како ће да преживе Срби на Косову, рекао је Вучић.


​Политика