Састанак Додика и Вучића у Београду :: Semberija INFO ::

 

Састанак Додика и Вучића у Београду


Предсједник Републике Српске Милорад Додик састаће се данас у Београду с предсједником Србије Александром Вучићем с којим ће разговарати о политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини.

Додик је раније на Твитеру најавио да ће с Вучићем разговарати о политичкој ситуацији у Републици Српској, Босни и Херцеговини као и о проблемима Срба на Косову.

“Наравно, анализираћемо и провођење пројеката које заједно реализујемо у Републици Српској”, поручио је Додик.

Подсјетимо, предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић одржали су почетком ове године састанак, а на којем је било говора о сличним темама.

Вучић је том приликом са Додиком договорио да ће у наредних мјесец дана, по завршетку састанка, посјетити више мјеста у Републици Српској. Између осталог, предсједник Србије је упознао Додика и са свим западним иницијативама у вези са Косовом.

"Такођер, договорили смо се да у наредних мјесец дана посјетим више мјеста у Републици Српској, посебно сиромашније општине, за које ће Република Србија припремити значајну финансијску помоћ и подршку у инфраструктурним пројектима", навео је тада Вучић на званичном "Инстаграму” профилу.

Истакнуто је да ће и током данашњег сусрета у Београду бити ријечи о свим кључним питањима која се тичу Србије и Републике Српске.


БХРТ