Црногорски специјалци грешком упали у стан судији :: Semberija INFO ::

 

Црногорски специјалци грешком упали у стан судији


Припадници Специјалног полицијског одјељења (СПО) грешком су данас ушли су у стан цетињског рукометног судије Богдана Калуђеровића кога су, како тврди, малтретирали у присуству супруге и дјеце.

Како преносе црногорски медији, они су извршили упад у стан цетињског рукометног судије Богдана Калуђеровића јер је на његовим улазним вратима гдје живи са женом и двоје малољетне дјеце писало презиме које носи и Ненад Нено Калуђеровић, за којим је црногорска полиција данас трагала.

"Јутрос у 6.45 након лупања отворио сам врата након чега су полицајци упали у стан, и почели да ме малтретирају у присуству малољетне дјеце и супруге", потврдио је за Радио Цетиње Богдан Калуђеровић који је додао да ће поднијети кривичну пријаву против службеника полиције.

У моменту давања изаве Калуђеровић се налазио код љекара са својом дјецом која су претрпјела стрес, преносе Vijesti.me.

Подсјећамо , према сазнањима Вијести, припадници СПО у акцију су кренули јутрос у 4.00 сата, а два сата касније почела су хапшења у Будви, Цетињу и Подгорици.

Специјални тужилац и портпарол Специјалног државног тужилаштва, Вукас Радоњић, казао је да се по налогу СДТ-а јутрос спроводе активности у двије одвојене акције. У једној од тих акција ухапшен је предсједник Општине Будва Мило Божовић.

Калуђеровић је годинама пунио новинске ступце резервисане за црну хронику.

Одлуком Апелационог суда он је 2013. године правоснажно ослобођен оптужби да је убио Жељка Јовановића, испред кафе-бара "Амбасадор" 13. августа 2006. на Цетињу.

У октобру 2021. године ухапшен је због оптужби да је у данима када су на Цетињу организовани протести против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру починио кривично дјело тероризам. Ослобођен је и тих оптужби.

Саслушаван је краљем љета 2022. године, након што је ликвидиран Вук Бориловић, који је у убилачком походу усмртио 10 суграђана, међу којима и двоје дјеце. Тужилаштво је испитивало да ли је Бориловића погодио хитац из Калуђеровићевог пиштоља, а на крају је утврђено да су тог Цетињанина усмртили хици из полицијског пиштоља, преносе Вијести.

(Независне)