Азербејџански предсједник Алијев уз највише почасти дочекан испред зграде Предсједништва БиХ :: Semberija INFO ::

 

Азербејџански предсједник Алијев уз највише почасти дочекан испред зграде Предсједништва БиХ


Предсједник Републике Азербејџан Илхам Алијев, који је данас допутовао у прву званичну посјету Босни и Херцеговини, дочекан је уз највише војне почасти испред зграде Предсједништва БиХ.

Алијева је испред зграде Предсједништва Босне и Херцеговине у Сарајеву дочекала предсједавајућа Жељка Цвијановић. Свечана церемонија почела је мимоходом те настављена интонирањем химни Азербејџана и Босне и Херцеговине.

Потом је услиједио сусрет са предсједавајућом и члановима Предсједништва Босне и Херцеговине Жељком Цвијановић, Денисом Бећировићем и Жељком Комшићем.

Најављен је и састанак званичних делегација Босне и Херцеговине и Републике Азербејџан, након којег су предвиђене изјаве за медије.

Осим тога, биће уприличено и потписивање Заједничке декларације о стратешком партнерству између Босне и Херцеговине и Републике Азербејџан.

Предсједник Азербејџана борави у првој званичној посјети Босни и Херцеговини. У ранијим сусретима бх. и азербејџанских званичника односи између двију држава оцијењени су добрим и пријатељским, што се огледало и кроз успјешну сарадњу у протеклом периоду.


Анадолија / БХРТ