Чедомир Стојановић на састанку са шефицом политичког одјељења ЕУСР-а – Напредак у економским реформама у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Чедомир Стојановић на састанку са шефицом политичког одјељења ЕУСР-а – Напредак у економским реформама у БиХ


Предсједавајући Клуба посланика Српски клуб у ПД Парламентарне скупштине БиХ Чедомир Стојановић разговарао је са шефицом Политичког одјељења Канцеларије специјалног представника Европске уније у БиХ (ЕУСР) Елисабет Томасинец.

„На састанку са госпођом Томасинец разговарали смо о приоритетима европске агенде за БиХ, као и о могућностима убрзања испуњавања 14 приоритета из Мишљења Европске комисије, посебно након што је Босна и Херцеговина у децембру прошле године добила статус кандидата за пуноправно чланство у ЕУ“, рекао је Стојановић након састанка.

Он је истакао и да је поздрављен убрзан процес успостављања власти на државном нивоу, као и усвајање Закона о буџету институција БиХ за ову годину.

„Такође је констатован напредак у усвајању програма економских реформи, који је омогућио активацију пакета подршке ЕУ вриједног 70 милиона евра, који ће бити искориштен за унапређивање стања у сектору енергетике“, додао је Стојановић.

На састанку је истакнута и значајна улога Парламентарне скупштине БиХ у процесу европских интеграција БиХ и усвајању легислативе којом би били испуњени кључни приоритети из европске агенде за БиХ“.


Дешавања у Бијељини