Бик продат за невјероватних 144.000 евра :: Semberija INFO ::

 

Бик продат за невјероватних 144.000 евра


На њемачкој пијаци говеда у Остерхофену продат је седми најскупљи бик Флекфие на досадашњим аукцијама.
За њега издвојено 144.000 евра, извјештава Агрархеуте, а преноси Агроклуб.

Заправо, он је још увијек “младић”. Једанаестомјесечни бик добио је име Хардцоре ПП. Добро је и правилно развијен, а одликује се најбољим приплодним вриједностима, што је унапријед изазвало интересовање станица за осјемењивање.

Најбољи и најизбалансиранији

Хардцоре ПП има укупну приплодну вриједност 138, вриједност млијека 127, вриједност меса 107, кондициону приплодну вриједност 117 и спољашни изглед 116/110/108/116. Један од најбољих и најизбалансираних хомозиготних бикова.

Најбољи је мушки потомак свог оца Хоустон-Пп, док му је мајка Wиранга Пп, кћерка познатог оца Маханго-Пп.

На аукцији га је за 144.000 евра купио Баyерн-Генетик из Минхена Груб. То је први бик који је пробио баријеру од 100.000 евра на пијаци Остерхофен.

Хардцоре цијена

На мартовску сточну пијацу у Остерхофену довео га је узгајивач Јозеф Драксингер из Валдкирхена. Иако је знао да га неће дати за орасе, није очекивао да ће му цијена бити толика те је био видно сретан због изузетно добре награде за свој рад.

Фармери на друштвеним мрежама коментаришу како је достигао праву “хардцоре цијену”. Многи не могу разумјети зашто се толико новца троши на расплодног бика. Други, пак, пишу да би једног дана жељели постићи исто.

(Независне)