“ИНТЕРАГРО 2023” ПРЕДСТАВЉЕН У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ :: Semberija INFO ::

 

“ИНТЕРАГРО 2023” ПРЕДСТАВЉЕН У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ


У циљу промоције и представљања Међународног сајма пољопривреде, лова и риболова “Интерагро 2023”, а у име Организационог одбора сајма ИНТЕРАГРО 2023, Предраг Мићић и Саво Јовановић посјетили су градове и општине у Мачванском округу.

У име Градске управе Града Лозница представнике Организационог одбора сајма, односно А.Д.“Град“ Бијељина, примио је начелник градског Одељења за привреду г-дин Јован Миладиновић са сарадницима. Истакао је да прати развојни пут ИНТЕРАГРО, али се осврнуо и на чињеницу како Град Лозница улаже у област пољопривреде у том дијелу Србије. Наиме, у прошлој години за директне подстицаје у пољопривредној производњи издвојено је око 30 милиона динара. За инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, набавку прикључних пољопривредних машина, стакленика, пластеника, садница воћа, противградних и мрежа за сјенчење, опреме у пчеларству као и система за наводњавање, издвојено је око 20 милиона динара. За осигурање усјева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња 1,8 милиона, као и четири милиона за набавку противградних ракета Ии пет милиона за подршку младим пољопривредницима. Начелник Миладиновић изразио је спремност да се на овогодишњем сајму представе не само Град Лозница, него и привредни субјекти из области аграра са те територије.



Добродошлицу у Крупњу приредио је наченик општинске управе г-дин Милорад Симић. Исказао је задовољство посјетом представника Сајма том дијелу Рађевине, обзиром да се ради о пољопривредном крају, наводећи да је тај дио Западне Србије препознатљив по воћарству, посебно малини. Стога сматра да је ИНТЕРАГРО привлачно мјесто за представљање пољопривредника из тог дијела, али исто тако и за посјету пољопривредника у циљу упознавања са новим технолошким могућностима за примјену у пољопривредној производњи.



У Малом Зворнику, као једној од мањих општина у овом дијелу Србије, свој развојни пут виде у развоју туризма, са посебним акцентом на неискоришћени капацитет лова и риболова, навео је Предсједник општине Мали Зворник г-дин Зоран Јевтић, који је уједно и био домаћин представницима А.Д.“Град“-а. Састанку су присуствовали г-ђа Марица Лукић, директор Туристичке организације општине Мали Зворник, г-дин Бранко Бошковић, предсједник риболовачког удружења и г-дин Ђорђе Тадић, секретар ловачког удружења М. Зворник. ИНТЕРАГРО ће им у многоме помоћи у спровођењу пројекта Програм развоја туризма у Малом Зворнику, те одмах исказали и заинтересованост за учешће на истом.



Начелник Општинске управе Љубовије г-дин Владимир Петровић истакао је да у општини доминира пољопривредна производња која чини преко 50 посто укупног дохотка, а да пољопривредне површине заузимају преко 57 посто укупне њене површине. Исте су у углавном у посједу индивидуалног сектора, а већ дужи низ година се нерационално користе. Због тога су сајмови ови врсте јако битни за средине као што је Љубовија, каже начелник Петровић. Поред њега састанку су присуствовали г-ђа Јелена Тешић, директор Туристичке организације општине Љубовија и г-дин Дарко Васић, начелник Одјељења за грађевину и урбанизам.

И у наредном периоду А.Д.“Град“ Бијељина ће наставити са посјетама окрузима у Србији, значајнијим манифестацијама у земљи и регији, као и институцијама и привредним субјектима из области аграра.

Подсјећамо, Међународни сајам пољопривреде, лова и риболова “Интерагро 2023” одржава се у периоду од 20 до 22.09.2023. године у Бијељини.

А.Д.“Град“ Бијељина