Из Волксwагена стиже приступачан електрични ауто? :: Semberija INFO ::

 

Из Волксwагена стиже приступачан електрични ауто?


Судећи по најави, 15. марта ће се догодити велика ствар за Волксwаген, али и за ауто-индустрију генерално, а тиме и за кориснике аутомобила.

Догађај ће лично водити Томас Шефер, први човјек Волксwагена. И док се мислило да ćе то бити још једна конференција на којој ćе бити представљен неки концепт, сада Волксwаген саопштава важне вијести.

Шефер је најавио електрични новитет, као и потпуно нови дизајнерски израз бренда.

"Посљедњих мјесеци смо неуморно радили на нашем бренду и производима. Представиćемо аутомобил који не само да даје посебан изглед новог електричног модела марке Волксwаген, веć представља и нови дизајнерски језик за наше будуćе моделе", рекао је Шефер и додао:

"Заједно са Имелдом Лабе, чланом одбора за продају и маркетинг, Каијем Груницом, чланом одбора за технички развој, и Андреасом Миндтом, шефом дизајна, показујемо вам како ćемо позиционирати Волксваген у годинама које долазе".

Претпоставља се да је ријеч о новом базичном моделу на струју, ИД.2, који би, према ранијим најавама, могао да носи назив ИД.Голф.

У сваком случају, то би требало да буде нови најјефтинији електрични модел компаније, који ćе, иако веćи, практично замијенити е-Уп!.

Претпоставља се да ćе користити МЕБ+ механичку платформу и да ćе, за разлику од претходних модела из ИД породице, имати погон на предње точкове.

Модели на МЕБ+ платформи могу да користе ЛФП батерије, што значи домет до 700 км са снагом пуњења до 200 кW, преноси б92.

Очекујмо примјетно оскудније опције у новом моделу, који би могао да кошта 25.000 евра. Ипак, ријеч је о аутомобилу који би требало да драстично снизи цијену тренутног основног електричног модела ИД.3, који сада кошта око 44.000 евра.

(Б92)