Острво Свети Марко код Тивта понуђено на продају :: Semberija INFO ::

 

Острво Свети Марко код Тивта понуђено на продају


Фото - РТРС
Компанија Острво Свети Марко понудила је истоимено острво на продају за око 80 милиона евра, иако је прошле године уплатила 700 хиљада на име пореза за непокретност за 2020, саопштио је предсједник Општине Тиват, Жељко Комненовић.

Ријеч је о острву које је некада била најатрактивнија имовина туристичке фирме "Путник" из Београда.

- Продаје се читаво острво, а колико сам упућен почетна цијена је око 80 милиона евра. Општина нема велике ингеренције над тим локалитетом, али је чињеница да је то свакако један од тренутно највећих ресурса и веома значајан за додатни развој туристичке привреде. Некада је било изузетно популарно мјесто за љетовање, па се надамо да ће се вратити тај некадашњи сјај - казао је Комненовић за Радио Тиват.

Компанија је тада предала Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма захтјев за издавање урбанистичко-техничких услова, а предвиђена је била градња хотелског комплекса са пратећим садржајима.

Укупна површина острва је скоро 340 хиљада квадратних метара. На острву је у сезони радило и до 200 људи из Тивта и суседних градова.

Тиватска фирма Острво Свети Марко формирана је 2007. године, када је острво које је било најатрактивнија имовина туристичке фирме "Путник" из Београда, прешло у руке групације "Метропол", иза које је стајао руски тајкун Михаил Слипенчук.

"Метропол" је планирао да на острву сагради туристички комплекс вриједан 400 милиона евра.

Према ранијем писању медија Слипенчук је након неколико година дијелове имовине "Метропола" раздијелио акционарима, а острво Свети Марко званично дошло у посјед оф шор компаније "Stala Property Holdings Ltd" регистроване у Хонг Конгу, пише портал РТЦГ.


​РТРС