МИНИСТАР БОРИС ПАШАЛИЋ ПОСЈЕТИО БИЈЕЉИНУ: Реализација пројеката важних за Семберију :: Semberija INFO ::

 

МИНИСТАР БОРИС ПАШАЛИЋ ПОСЈЕТИО БИЈЕЉИНУ: Реализација пројеката важних за Семберију


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске Борис Пашалић разговарали су о неколико тема које су важне за ово подручје. 

Након састанка са првим човјеком Бијељине, министар Борис Пашалић је  изјавио да су разговарали о потреби ширења града Бијељине, на начин да постоји и неопходност за преношење земљишта које би служиле за изградње спортског комплекса, затим разговарали су о наводњавању на подручју Семберије, те дринском насипу, који је овдје незаобилазна тема.

-Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде на подручју града Бијељине реализује неколико важних пројеката. Прије свега мислим на пројекат наводњавања Црњелова, који је у фази извођења, аи говорили смо о будућим активностима, јер већ сљедеће године планирамо да се ради пројекат Батковић, који би се настављао на постојећи систем, тако да би већ крајем наредне године, ако све буде било у реду, имали потпуно функционалан систем на том подручју. Систем за наводњавање би се напајао са исте тачке, из канала Дашница, и обезбиједио би сталан притисак , а произвођачима ће бити омогућено да се прикључе на хидрант и наводњавају своје парцеле, изјавио је министар Пашалић.
 
Међутим, како је истакнуто, не тече све по плану када су у питању теме из водопривреде, тачније, постоје застоји око изградње дринског насипа. На радном састанку договорени су кораци како би се те препреке отклониле. Како је најављено, извјесно је да ће доћи до корекције трасе дринског насипа. 

-Морамо наћи начин да с једне стране имамо сагласност становништва, а с друге стране да имамо функционалан систем одбране, истиче Пашалић додавши да становништво са подручја уз Дрину, нажалост, не разумије да све ово што се ради је управо у њиховом интересу, те да Влада РС не можемо оставити Бијељину незаштићену од високих вода ријеке Дрине. 

Изражавајући задовољство што је Бијељину посјетио министар Борис Пашалић,  са којим је разговарао о неколико јако битних тема и пројеката, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је нагласио да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде за нас најважније министарство у Влади РС,  јер смо пољопривредни крај. 

Семберија ИНФО/М. Решидовић